Botezul, prima taina sfanta din cele sapte este momentul in care o persoana isi incepe viata de crestin.

Taina botezului poate insemna atat marturisirea credintei in Dumnezeu precum si acceptarea suferintelor lui Iisus Hristos si impartasirea lor.

La nastere, copilul se boteaza pentru a primi iertarea pacatului stramosesc. Dupa botez, se face miruirea, iar apoi este dus in fata altarului pentru sfanta taina a impartasaniei. Astfel, copilul este pregatit sa intre in Biserica lui Dumnezeu si sa-si inceapa viata crestina.

In momentul botezului prima data se rosteste Crezul, apoi se aprind lumanarile ca simbol al credintei aprinse in inima celui botezat si care trebuie sa arda toata viata. Se mai aprind apoi trei lumanari in fata cristelnitei, ca simbol al Sfintei Treimi.

Lumanarile sunt un element cheie al ritualului. Ele reprezinta lumina interioara a harului impartasit prin taina Sfantului Botez. Lumanarea de botez se tine aprinsa pe tot parcursul ritualului.

Pentru a oferi un aspect armonios ceremoniei de botez florile folosite pentru lumanare trebuie asortate cu florile folosite pentru a impodobi cristelnita si cu restul aranjamentelor florale din biserica.

Reclame