Chiar daca lumanarea de botez face parte din traditiile crestinesti, exista diverse modalitati de a o ‘moderniza’ si de a imbina perfect vechiul cu noul si clasicul cu sicul.

Lumanarea de botez cu crini si orhidee este una din acele lumanari care atrage atentia prin unicitatea sa. Un amestec de flori clasice precum crinul si orhideele, cu flori tropicale precum anthurium si bambus.

La botez, in Biserica, se rosteste Crezul, apoi se aprind lumanarile ca simbol al credintei aprinse in inima celui botezat. Lumanarile vor ramane aprinse pe tot parcursul ceremoniei, de aceea este bine ca florile utilizate pentru decorarea lor sa fie rezistente si putin pretentioase. In plus, in fata cristelnitei, se mai aprind alte trei lumanari ca simbol al Sfintei Treimi.

Astfel cam lumanarile sunt un element cheie al ritualului, reprezentand lumina interioara a harului impartasit prin taina Sfantului Botez. De aceea, o lumanare cu flori tropicale, crini si orhidee este recomandat nu doar pentru frumusetea lui, ci si pentru rezistenta lui in conditii mai putin propice.

Reclame