Importanta florilor pentru marile evenimente din viata nu poate fi contestata. Folosite sunt folosite pentru a decora lumanarile de botez, ele sunt elementele care intregesc decoratiunile si aduc lumina in sufletul celui botezat. Una dintre cele mai inocente si placute podoabe pentru primul eveniment din viata noului nascut nu poate fii decat lumanarea cu orhidee alba si trandafiri de culoarea ivory.

Trandafirul este de departe cea mai veche si mai cunoscuta planta ornamentalaã. In Roma antica, uleiul de trandafiri valora de sase ori greutatea sa in aur. Florile crem de trandafir nu pot decat sa sugereaze puritatea, inocenta si eleganta.

Orhideele sunt considerate in Noua Zeelanda o creatie directa a demiurgilor. Potrivit unui mit, la inceputurile timpului, singurele parti vizibile ale pamantului erau varfurile muntilor inalti. Din cand in cand, soarele gasea un mijloc de a strapunge norii din jurul piscurilor si da nastere unui curcubeu.
Culorile stralucitoare ale curcubeului au atras spiritele nemuritoare, care s-au adunat din toate colturile cerului pentru a admira minunata priveliste de deasupra pamantului. Datorita greutatii lor, curcubeul s-a sfaramat, risipindu-se intr-o miriada de fragmente stralucitoare ce s-au transformat cazand pe pamant in florile de orhidee. Astazi orhideele sunt cele mai intalnite flori folosite in aranjamentele de botez pentru ca aduc un plus de rafinament si de eleganta decoratiunilor si au un farmesc ce este intotdeauna remarcat.

Reclame