Lumânările de botez reprezinta un element cheie al ritualului Sfântului Botez. Traditia spune ca prin intermediul lumanarii noul nascut primeste lumina harului Sfantului Duh.

Sigur veti vrea sa alegeti o lumanare cu o insemnatatete deosebita pentru acest eveniment unic. Va recomandam acest tip de lumanare in a carei componenta intra flori de sanziene, crizanteme si orhidee imperiale, toate flori ce poarta o semnificatie speciala.

Proaspete in orice anotimp, crizantemele sunt foarte apreciate in special datorita multitudinii de combinatii de culori, la care se adauga si parfumul special al acestora. Cu o floare asemanatoare unor pampoane de diferite marimi, crizantemele sunt considerate un simbol al fidelitatii si al afectiunii in Extremul Orient, dar si simbol al prieteniei si al amintirii in cultura europeana.

Despre florile magice ale verii, florile de sanziene ( solidago ) se crede ca au puterea de a indeparta raul si bolile. Mai demult, langa patul femeilor insarcinate se puneau flori de sanziene, deoarece se crede ca le vor ajuta sa aibe o nastere mai usoara. Exista chiar unele mituri ce povestesc despre ieslea in care s-a nascut Iisus in care erau flori uscate de sanziene in loc de paie.

Si cine ar putea ramane indiferent la farmecul rapitor pe care il au florile de orhidee? Folosite in compozitia uneui lumanari de botez, aceastea emana o frumusete nemaipomenita. Mamicile si nasele le aleg, de obicei, in cea mai importanta zi a micutilor lor pentru a-i calauzi si pentru a le aduce noroc.

Reclame